Клиника 1: бул. Патриарх Евтимий 67, ет. 1, София | Обадете се сега: GSM: 0898 622 315, тел.:02 / 954 30 71

Ортодонтско лечение чрез фиксирана техника

Фиксираните брекети днес са основният избор на ортодонтско лечение, когато имаме за цел перфектно подреждане на зъбите и корекция на захапката на пациента . Добрият специалист ортодонт би разбрал по време на прегледа на пациента дали проблемът се корени в позицията на зъбите или е по-сложен-ортопедичен. Нека поясним какво означава ортопедичен ортодонтски проблем.Това е проблем в позицията на челюстите. Горната и долна челюст трябва да бъдат в нормално съотношение в трите измерения. Това би дало предпоставка за нормален пробив, развитие на зъбите и лицето.Доста често при децата се наблюдава неправилна позиция на едната челюст спрямо другата. Това от своя страна би променило позицията на зъбите и би довело до изкривяването им.              Брекетите биват:
Метални и естетични (сапфирени).
Вътрешни брекети(лингвални)- поставят се от вътрешната страна на зъбите за максимален естетичен ефект.

 

Единственият проблем който пациентът може да изпита по време на лечение с брекети е лек дискомфорт в първите няколко дни след като са залепени и активирани. Изключително важно е да се почистват качествено зъбите сутрин и вечер за да не се появяват кариеси и заболявания на венците.

Увреждат ли зъбите?

Лошата устна хигиена би увредила зъбите ви. Брекети или шини няма как да увредят здравите ви зъби. Истината, е че те създават предпоставка за натрупване на зъбна плака, която вие трябва да отстранявате сутрин и вечер. Само така ще избегнете появата на бели петна по зъбите си, кариеси и възпалени и кървящи венци.