Клиника 1: бул. Патриарх Евтимий 67, ет. 1, София | Обадете се сега: GSM: 0898 622 315, тел.:02 / 954 30 71

Ортодонтско лечение чрез снемана техника

Ортодонтските шини или т. нар. „скоби“ са снемаеми ортодонтски апарати, които се използват понякога при деца и по- рядко при възрастни пациенти.

Ортодонтските шини или т. нар. „скоби“ са снемаеми ортодонтски апарати, които се използват понякога при деца и по- рядко при възрастни пациенти.

Тези апарати се свалят по време на хранене и миене на зъбите.В тях е инкорпориран  разширителен винт, който чрез активирането си разширява апарата, а това от своя страна разширява и челюстите на пациента.

Ако горната челюст на пациента е по-тясна от колкото трябва да бъде и е налице кръстосана захапка при дъвкателните зъби, то тогава чрез разширението, деформацията ще се коригира. В долна челюст, активирането му би довело до разширяване на долната зъбна дъга.

При този тип лечение, ако има струпване на зъбите, те могат да се самокоригират след като се създаде пространство.

 

Тези апарати се поставят в устата и се носят през цялото време с изключение на хранене и спорт. Когато апарата се активира чрез разширителния винт, това разширява и самата челюст.

Голям техен недостатък е фактът, че са снемаеми т.е. детето може да ги сваля когато си поиска. Доста често апаратът се разширява без да се носи и това, което се наблюдава е незъзможността да пасне в устата, за това в нашата клиника следим процеса с изключителна прецизност

 

ТРЕНЕРИ (MYOBRACE)

Myobrace®System представлява система от гъвкави силиконови шини, чийто фокус пада върху справянето с причините за изкривяването на зъбите чрез активация на естествения растеж и стимулиране на развитието. Лечението се препоръчва за деца във възрастовия диапазон 3-12 г., като се осъществява посредством използване на серия от сменяеми апарати, които се носят по 1-2 часа и по време на сън през нощта.

Invisalign

Предимства на Myobrace®:

  • Коригира лошите устни навици
  • Развива челюстите
  • Изправя зъбите
  • Оптимизира развитието на лицето
  • Подобрява цялостното здраве
  • Подпомага здравословните хранителни навици