Клиника 1: бул. Патриарх Евтимий 67, ет. 1, София | Обадете се сега: GSM: 0898 622 315, тел.:02 / 954 30 71

ЧЗВ

ЧВЗ

Ортодонтът е специалист, който лекува зъби и челюсти в неправилно положение. Правилната захапка и подредените зъби осигуряват не само атрактивна усмивка, но също здрави и стабилни структури и функции на дъвкателния апарат – зъби, челюсти, мускули, долночелюстна става.
Можете да позвъните на посочените телефони в работно време или да ни пишете по електронната поща.
Пациентът се преглежда, взимат се данни,свързани с лечението и се назначават рентгенови снимки.
Вадене на зъби се налага в определени случай и е точно определено. Новите технологии позволяват зъбната екстракция да се налага по-рядко.
Лечението има различна продължителност, взависимост от конкретния проблем и диагнозата. Най-често продължителността на активното лечение е 18-24 месеца. След това има период на задръжка на постигнатия резултат, в който пациентът идва на контролни прегледи през големи периоди от време, за да се следи стабилността на резултатите. Ретенционният период е около 12-18 месеца.
Какви са финансовите възможности? Ортодонтското лечение е строго индивидуално и за всеки пациент се изготвя конкретен финансов план, според етапите на лечение и вида прилагана апаратура.
Какви са финансовите възможности? Ортодонтското лечение е строго индивидуално и за всеки пациент се изготвя конкретен финансов план, според етапите на лечение и вида прилагана апаратура.
Никога не е късно да се лекувате с брекети и да подобрите усмивката и самочувствието си. Около 25% от ортодонтските пациенти са възрастни (над 18 години).
Зъбите с коронки се местят както зъбите с пломби. При липсващи зъби разстоянията се преразпределят и се осигурява място за възстановяване с импланти. При налични мостове, които са добре изпълнени и надеждни, ортодонтското лечение се съобразява с тях, но трябва да се запомни, че МОСТОВИ ПРОТЕЗИ СЕ ПРАВЯТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ОРТОДОНТСКОТО ЛЕЧЕНИЕ!

ЧВЗ

По начало ортодонтското лечение не е свързано с болка, както другите дентални манипулации. Възможно е след някои процедури зъбите да изтръпнат, при което се прилагат обезболяващи.
Фиксираните ортодонтски апарати не пречат при спорт, а подвижните трябва да се свалят.
Задължително! Редовно се посещава семейният стоматолог, който следи за появата на кариес, а при пациенти с пародонтални проблеми – почиствания на зъбите са по-чести от нормалните интервали.
Предлагаме списък с храните, които трябва да се избягват при лечение с ортодонтска апаратура, поради опасност от компрометиране на лечението.
Ортодонтските пациенти трябва да мият зъбите си сутрин, вечер и след всяко хранене. Подробно се разяснява начинът и средствата за почистване, както и някои допълнителни хигиенни процедури.
В някои случаи лечението започва още при деца с млечни зъби, когато ортодонтският проблем е значителен, като понякога се слагат апарати или се наблюдава растежът и развитието на структурите.
Представлява начално лечение на деца между 7 и 10 години. Цели корекция на значителни отклонения, за да предотврати тяхното задълбочаване и утежняване в по-късна възраст.
При изясняване на диагнозата се преценява дали детето ви ще носи снемаеми или фиксирани апарати или комбинация от двете.
Ретенционният период е изключително важен за задържане на постигнатата от активното ортодонтско лечение правилна захапка. През този период се носят подвижни пластинки или фиксирани ритейнери, чрез които постигнатият резултат да е стабилен и дълготраен. Времето, за което те се носят зависи от първоначалния ортодонтски проблем – неговата тежест и сложност – но най-често е около 12 месеца при младежи и трайна ретенция при възрастни.

    Не откривате отговора? ?